Kako navići dete da nosi naočare

Kako navići dete da nosi naočare? Pitanje koje postavljaju svi roditelji čija deca imaju problem sa vidom.

Saznanje da su neophodne naočare za vid i mnogi odrasli ne doživljavaju kao prijatnu, a kamoli deca. Iako svesni da su one ključne kako za svakodnevno funkcionisanje, tako i postizanje uspeha u školi, mališani često odbijaju da prihvate činjenicu da moraju da nose naočare. Zbog toga roditeljima deluje kao težak zadatak da naviknu svoje dete na novu ritinu u životu.

Srećom, postoje saveti koji vam mogu u mnogome ovo olakšati. Koji su najefikasniji otkriva vam DOT OPTICS.

Kako navići dete da nosi naočare? Neka samo izabere oblik okvira

Najvažniji deo u privikavanju deteta na naočare jeste da ga uključite u izbor okvira.

Od trenutka kada nakon očnog pregleda dobijete izveštaj o potrebnim naočarima, potrudite se da mališana uvedete u magični svet optičke radnje. Na tom mestu moći će sam da istražuju naočare u svim različitim oblicima, bojama i stilovima kako bi pronašao svoj savršeni par.

Kako navići dete da nosi naočare

Jedino na taj način vaše dete će imati osećaj da je samostalno donelo odluku o naočarima. Samim tim, biće podstaknuto da ih nosi tokom dana. Čak i da ih sa posebnom pažnjom i oduševljenjem pokazuje prijateljima.

Iako je važno dozvoliti deci da izaberu ono što im se sviđa, nemojte zaboraviti da se uverite da je okvir prikladan njegovom uzrastu. Zato se pobrinite da optičarska radnja ima okvire specijalno namenjene malim pacijentima, kao i da je izbor brendova i modela bogat.

Ohrabrite dete da nosi naočare

Deca često oklevaju da nose naočare, jer se osećaju neprijatno zbog toga kako će sa njima izgledati. Imaju strah da će ih vršnjaci ismevati, a tinejdžeri da sa njima neće izgledati dovoljno kul.

Vaše dete se ugleda na vas i na njega utiču vaše reči i dela. Upravo ovu činjenicu možete iskoristiti kao odgovor na pitanje kako navići dete da nosi naočare. Naime, uverite mališana da naočare nisu nešto što će narušiti njegov izgled. Naprotiv, mogu biti zanimljiv modni detalj. Takođe, pomoći će da vidi filmove jasnije, lakše čita knjige i bolje se snalazi u okruženju.

Ukoliko i sami nosite naočare, budite najbolji uzor svom detetu. To znači da ih i vi morate redovno nositi i pravilno se brinuti o njima. Time će mališan prepoznati značaj i prednosti nošenja naočara.Kako navići dete da nosi naočare? Podsetite ga da ih rado nose poznati

Harry Potter, Taylor Swift, Justin Bieber, Kevin Durant, David Beckham. Šta ove poznate ličnosti imaju zajedničko? Svi oni nose naočare.

Kako navići dete da nosi naočare

Pronađite holivudsku zvezdu, pevača ili sportistu koji nosi naočare, a vaš mališan ga voli. Gledanje ljudi kojima se dive, a nalaze se u istoj situaciji kao i oni, može pomoći detetu da ojača svoje samopouzdanje i prihvati činjenicu da su sada naočare za vid sastavni deo njegovog života.

Ako su vašem mališanu potrebne naočare posetite očnu kuću DOT OPTICS. Možemo se pohvaliti bogatom ponudom trendi okvira za osnovce i tinejdžere, kao i specijalnim Nano Vista naočarima za decu i bebe. Jedino kod nas možete pronaći i revolucionarna Tokai stakla. U pitanju su najtanja dioptrijska stakla sa indeksom od 1,76.

 

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0