Oblici okvira

Oblici okvira naočare dolaze u različitim formama, dezenima, pa i trendovima.

Naočare odavno nisu samo sredstvo za poboljšanje vida, već predstavljaju atraktivni modni dodatak koji će vas izdvojiti iz mase. Baš poput smelog karmina ili zanimljivog komada garderobe mogu vam pomoći da pokažete svoj jedinstveni stil, modni ukus, pa i karakter.

Bilo da nosite naočare svakog dana, koristite ih samo tokom rada ili modelom bez dioptrije ponekad upotpunite svoj stajling, jedno je sigurno – okvir određuje način na koji vas svet vidi, i što je još važnije, kako vi vidite sebe.

S obzirom da oblik, tj. anatomija glave određuje izbor okvira DOT OPTICS vam daje savete kako da pronađete naočare koje će vam najbolje pristajati.

Oblici okvira za ovalno lice

Usko čelo i brada, visoke i široke jagodice, suptilno zakrivljena linija vilice – karakteristike su ovalnog lica. Zahvaljujući proporcionalnom i skladnom odnosu čela i vilice svaki okvir naočara savršeno pristaje, posebno veliki i široki modeli.

Oblici okvira

Sa ovalnim oblikom lica slobodno možete poneti i okvire jarkih boja, naglašenih tekstura, pa i neobičnih oblika, kao što su mačkaste ili izraženo kvadratne. Jedino nisu preporučljivi uzani okviri, jer mogu dodatno izdužiti lice.

Oblici okvira za okruglo lice

Kod okruglog lica čelo, obrazi i brada su slični po dužini i širini, dok jagodice i vilica imaju mekše linije. Zbog izraženih oblina, najbolje je da izaberete okvir naočara koji će vizuelno izdužiti lice. Takvu moć imaju geometrijski oblici, tj. naočare pravougaonog ili kvadratnog dizajna. Takođe, možete izabrati okvire kojima je naglašen samo gornji deo rama.

Oblici okvira

Za one koji žele upečatljivi retro look pravi izbor jesu čuveni D-okviri. Ove naočare imaju iste dimenzije u širini i dužini, dok se osnova sočiva suptilno sužava ka unutra i uža je od širine linije obrva. Kada se posmatraju sa strane podsećaju na slovo „D“, te odatle i naziv.

Osobe okruglog lica treba da izbegavaju okrugle i zaobljene okvire, kao i manjih dimenzija, zbog kojih lice može da izgleda veće.

Oblici okvira za srcoliko lice

Lice u obliku srca prepoznaje se po širokom čelu, znatno užoj bradi i istaknutim jagodicama. Zbog specifičnog oblika morate biti veoma pažljivi pri izboru okvira kako biste njime privukli pažnju na donji deo lica i učinili ga prividno širim.

Oblici okvira

Na srcolikom licu sjajno će izgledati naočare sa ovalnim i pravougaonim okvirom. Mada možete izabrati i model bez rama, svetlijih boja, kao i tzv. Wayfarer oblik, koji svojim punim okvirom uravnotežuje različite širine vašeg lica.

Nikako nemojte kupovati previše ukrašene okvire sa upečatljivim dezenom.

 Oblici okvira za četvrtasto lice

Četvrtasto lice odlikuje jaka vilica i široko čelo. Kada je reč o proporcijama, ovaj oblik lica je najširi duž vilice i čela, te se preporučuju zaobljeni okviri. Ne samo da ublažavaju stroge linije lica, već im savršeno laskaju, čineći da vaše najbolje karakteristike zablistaju.

Oblici okvira

Izbegavajte pravilne geometrijske oblike ramova, jer oni naglašavaju strogoću vašeg lica.

Oblici okvira za dijamantsko lice

Lica u obliku dijamanta spadaju u najređi oblik lica. Odlikuje ih usko čelo i brada, šire jagodice i puni obrazi.

Oblici okvira

Zvučni neverovatno, ali ljudi sa licima oblika dijamanta imaju puno slobode kada je u pitanju izbor naočara. Na njima većina okvira izgleda neverovatno i savršeno upotpunjuje oblik. Ipak, stručnjaci savetuju da su idealni izbor naočare bez okvira, mačkastog oblika, ovalni okvir sa izraženom gornjom linijom, kao i modeli sa ombre efektom. Ovi oblici okvira pomoći će vam da naglasite omiljene atribute na svom licu.

Oblici okvira za trouglasto lice

Lice trouglastog oblika se izdvaja uskim čelom, a širokom vilicom i bradom.

Oblici okvira

Širi okviri su dobra opcija za ovaj oblik, jer gornjem delu lica pružaju širi izgled. Zato isprobajte okvire koji su naglašeni bojom i detaljima na vrhu. Oni će dodati širinu uskom čelu, te će čitavo lice imati skladnije proporcije. Za smele osobe tu su okviri okruglog oblika koji daju zanimljiv kontrast ugaonim karakteristikama lica.

Veliki izbor okvira vrhunskog kvaliteta možete pronaći u očnoj kući DOT optics, a mi ćemo vam savetima pomoći da izaberete onaj koji najbolje pristaje vašem licu.

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0