Optika DOT Usluge

Dugogodišnje iskustvo u optometriji

Preglede vrši specijalista optometrije

Veliki izbor kontaktnih sočiva i dioptrijskih okvira

Potpuna posvećenost Vama i Vašim potrebama

Zaštita očiju…

Naš vid je ugrožen. Već dosta godina iz dana u dan mnogo, i sve više smo izloženi delovanju veštačke svetlosti, led sijalica. A naročito ekranima stonih računara i mobilnih telefona. Ne možemo da se vratimo u prošlost. Moderne tehnologije postale su deo života. Naše oči se teško prilagođavaju svim tim novotarijama. Velika sreća u svemu tome je što možemo da se zaštitimo ako želimo.

Zašto su ekrani problem?

Monitori, računari, tableti i mobilni telefoni su jaki izvori plavog svetla. Sve je više poslova koji se obavlјaju na kompjuteru. Svetlost koju ekrani emituju je iz plavog spektra (UV zraci) talasne dužine oko 420 nanometara. Ona pada na deo oka koji se naziva makula, žuta mrlјa ili tačka jasnog vida. UV zraci imaju veću energiju nego vidlјivi svetlosni zraci. Zato mogu da dovedu do promena na oku.

Da li je zaštita kvalitetna?

Kako da znamo da je zaštita koju mi nudite kvalitetna i efikasna?
Postoje testovi koji pokazuju koliko štiti zaštitno staklo određenih proizvođača. Trenutno japanski proizvođač Tokai ima najbolјe staklo. Oni su napravili smesu koja je u samom materijalu stakla, a ne kao premaz ili filter koji se nalepi. Ova stakla štite oko 94 procenata. To je za sada najbolјa zaštita. 

Nataša Živančevića
pregled oka - DOT usluge
Optika DOT pregled
Optika DOT

DOT usluge za celu porodicu

Često nas pitaju da li bi lјudi koji ne nose naočare takođe trebalo da nose zaštitne naočare kada rade za kompjuterom ili kada gledaju TV?

Odgovor je: Apsolutno da, jer na taj način štite svoje oči. U savremenoj porodici svi gledaju TV, igraju igrice na tabletima ili surfuju po mobilnom telefonu.
Bez obzira na godine starosti logično je zaključiti da im je svima potrebna odgovarajuća zaštita za oči. 

Gde grešimo kada je u pitanju vid?

Kada primetite da vam vid slabi trebalo bi što pre otići do oftamologa ili optometriste.

Koji su prvi znaci da su nam potrebne naočare?

Prvi znak je česta glavobolјa. Ljudi trpe glavobolјe, a da i ne pomisle na pregled vida. Drugi signal je kada na TV ne možete pročitati titl ili ih vidite mutno. Bez obzira na signale, posle četrdesete bi bilo dobro da svi kontrolišemo vid.

Zakažite pregled već sada

Tel. 021 301 35 07
Mob. 063 7743 932

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0