POLITIKA PRIVATNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI OPTIKA DOOT SAJTA

 1. POLITIKA

Ova politika privatnosti se odnosi na korišćenje našeg sajta ili usluga (u daljem tekstu, „nas“, „mi“). Mi poštujemo Vašu privatnost i posvećeni smo zaštiti podataka. Mi smo usvojili ovu politiku privatnosti ( „Politika privatnosti“) da objasnimo koje informacije se mogu prikupljati na našem sajtu, kako koristimo ove informacije, i pod kojim okolnostima ih možemo otkriti trećim licima.

Sve informacije koje prikupimo će se koristiti isključivo u skladu sa ovom politikom. Ova politika privatnosti se odnosi samo na informacije koje prikupljamo preko veb stranice i ne odnosi se na naše  informacije  prikupljane iz drugih izvora.

Ova Politika privatnosti, zajedno sa Uslovima korišćenja i uslovima prodaje objavljenom na našem sajtu, navedena su opšta pravila i propisi za Vaše korišćenje našeg sajta. U zavisnosti od Vaših aktivnosti prilikom posete našem sajtu, može biti potrebno da se slože sa dodatnim uslovima.

 1. SAGLASNOST

Korišćenje našeg sajta ili usluga predstavlja Vaš pristanak sa našom politikom privatnosti. Ako se ne slažete sa tom politikom, molimo Vas da ne koristite naš sajt ili usluge.

Korišćenjem ovog sajta ili naše usluge, izjavljujete da ste punoletna osoba u Vašoj državi ili provinciji boravka, ili da ste dostigli punoletstvo u Vašoj državi ili provinciji boravka i Vi ste nam dali pristanak da želite da  koriste ovaj sajt.

 1. BEZBEDNOST

Vaši podaci se čuvaju na bezbednom serveru iza “firewall-a”. Da bismo zaštitili Vaše lične podatke, mi preduzimamo sve mere predostrožnosti i pravila najboljih praksi da se uverimo da Vaši podaci nisu na bilo koji način izgubljeni, zloupotrebljeni, otkriveni, izmenjeni ili uništeni.

Da bi zaustavili neovlašćen pristup ili otkrivanje Vaših podataka, odgovarajuće fizičke, digitalne, elektronske i upravljačke procedure su sprovedene u svrhu zaštite informacije koje sakupljamo na mreži i osigura njihove bezbednosti.

Mi ne čuvamo i ne obrađujemo direktno nikakve informacije koje bi mogle da se koriste za pokretanje uplate. Za ovo imamo ugovore sa specijalizovanim serverima za online transakcije koji su implementirani i međunarodno svrstani u najbolje prakse u cilju očuvanja Vaših informacija o plaćanju.

Mi smo usvojli najbolju praksu prikupljanja podataka, skladištenja, prerade i mere bezbednosti radi zaštite od neovlašćenog pristupa, promene, otkrivanja ili uništavanja Vaših ličnih podataka, korisničko ime, lozinka, informacije o transakciji i podaci koji se nalaze na našem sajtu. Bezbedna i sigurna razmena podataka odvija se preko SSL osiguranog komunikacionog kanala, a kodiran je i zaštićen i digitalnim potpisom.

 1. KAKO PRIKUPLJAMO INFORMACIJE

Kao i većina vebsite operatera, mi prikupljamo ne-lične-identifikacione podatke o vrsti koji veb pretraživač i server obično koriste naši posetioci, tip pretraživača, željeni jezik, kao i datum i vreme za svaki zahtev posetilaca. Naš cilj u prikupljanju ne-ličnih podatka je da bolje razumemo kako naši posetioci koriste našu veb stranicu. S vremena na vreme, možemo osloboditi ne-lične-identifikacione podatke u agregatu, na primer, tako što ćemo objaviti izveštaj o trendovima u upotrebi na svom sajtu.

Mi takođe prikupljamo potencijalno lične informacije poput Internet protokol-a (IP) adrese za ulogovane korisnike i komentare ostavljene od strane korisnika na našim blogovima. samo otkrivamo prijavljenog korisnika i IP adresu za komentar, pod istim uslovima kao što je opisano u nastavku.

Takođe prikupljamo razne lično identifikujuće delove informacija, kao što su, na primer, e-mail adresa, ime kupca, adresu za isporuku ili fakturisanje i individualnih podataka na receptu za kontaktna sočiva ili naočare. Ove informacije koristimo da ispunimo zahteve ili da razumemo kako koristite naše usluge i da što bolje prilagodimo naše usluge.

Ispod je lista primera kako mi prikupljamo informacije.

“KOLAČIĆI”

Da bi obogatili i usavršili Vaše iskustvo na mreži, koristimo „cookies“ odnosno “kolačići”, tehnologiju i usluge koje omogućuju da personalizujete sadržaj koji želite ili oglašavanje i čuvate podešavanja na Vašem računaru.

“Kolačić” je niz informacija koje sajt skladišti na računaru posetioca, i putem pretraživača posetioca svaki put se pojavljuje pri povrataku posetilaca. Mi koristimo kolačiće da pomognemo u identifikovanju i praćenju posetioa, kao i njihovo korišćenje naših lokacija i usluga, kao i njihove sklonosti i želje. Posetioci koji ne žele da imaju kolačiće postavljene na svojim računarima treba da postave svoje pretraživače da odbijaju kolačiće pre korišćenja naših usluga, uz manu da određene funkcije naših sajtova ne mogu funkcionisati bez pomoći “kolačića”.

TRANSAKCIJE E-TRGOVINE

Onima koji naručiti kod nas traži se da dostave i neke dodatne informacije, uključujući i neophodne lične i finansijske podatke potrebne za obradu te transakcije. Mi prikupljamo takve informacije samo onoliko koliko je neophodno i prikladno da ispunimo nalog ili svrhu interakcije posetioca sa našim uslugama.

KORISNIČKI SERVIS

Mi možemo, bez prethodnog obaveštenja ili upozorenja i u sopstvenom nahođenju ostvariti komunikaciju sa vama putem e-maila, telefona ili drugih digitalnih kanala za potrebe kontrole kvaliteta i obuke, ili zbog naše zaštite.

KOMUNIKACIJA

Uz Vašu dozvolu, možemo Vam slati, štampani materijal ili komercijalne ponude o našim proizvodima i uslugama. Mi takođe pratimo kako se naši korisnici bave ovim kanalima komunikacije i pokušamo da maksimiziramo njenu vrednost sa vama.

REKLAMNE MREŽE

Oglasi se pojavljuju na našem sajtu, a pojavljuju negde na Internetu ili na mobilnim uređajima, mogu se dostaviti do Vas putem reklamnih partnera koji može da odredi kolačiće. Ovi kolačići omogućavaju oglas servera da prepozna Vaš računar svaki put kada vam pošalju online oglas da izradi informacije o Vama ili drugim osobama koje koriste računar. Ova informacija omogućava oglasnim mrežama da, između ostalog, ciljano oglašavanje bude od najvećeg interesa za Vas.

Često možete da podesite postavke za način oglašavanja. Ako želite, možete da onemoguće oglašavanje zasnovano na interesovanjima “kolačića” ili trajno ga onemogućite  pomoću pretraživača.

Možemo platiti neke od naših reklamnih partnera da pomognu slanje elektronskih reklama za vas. Takođe možemo zaraditi proviziju od pojedinih linkova na našem sajtu. Ovo ne utiče na kupovine ili cene koje se mogu videti na našim stranicama.

NEZAVISNI LINKOVI

Naša usluga može da sadrži linkove ka spoljnim lokacijama kojima ne upravljamo. Ako kliknete na link treće strane, bićete usmereni na sajtu te treće strane. Ove usluge se upravlja po svojoj politici privatnosti, a ne našoj. Mi nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili prakse bilo koje treće strane lokacije, proizvoda ili usluge.

 1. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE

Mi koristimo navedene informacije prvo da generišemo statistiku o (zbirni – agregatni nivo informacija) između ostalog, ponašanju posetilaca našeg sajta i njihovih transakcija i profila. Možemo javno prikazati ove informacije ili pružiti ga drugima pod uslovom da informacija ostaje na agregatnom nivou.

Mi prikupljamo i koristimo lične podatke za različite svrhe, uključujući:

 • Da poboljšamo svoje usluge. Vaše informacije nam pomaže da efikasnije odgovorimo na Vaše zahteve i potrebe za podrškom.
 • Da bi personalizovali korisničko iskustvo. Možemo koristiti informacije u agregatu da razumemo kako naši korisnici, kao grupa, koristi usluge i resurse koji se nalaze na našem sajtu.
 • Da biste poboljšali naš sajt. Mi stalno nastojimo da poboljšamo naš sajt i ponudu na osnovu informacija i povratnih informacija koje smo dobili od Vas.
 • Za obradu transakcija. Možemo koristiti informacije korisnika pri tom mi ne delimo ove informacije sa spoljnim stranama, osim u meri koja je neophodna da pružimo uslugu
 • Da upravljamo sadržajem, promocija, istraživanja ili neku drugu funkciju sajta. Da bismo poslali korisnicima informacije o temama koje mislimo da će biti od interesa za njih.
 • Da bismo poslali periodične mailove ili ostvarili bilo koju drugu vrstu komunikacije sa Vama. Email adresa se koristi za obradu naloga, slanje informacija i ažuriranja koji se odnose Vas nalog. Takođe se može koristiti da odgovorimo na Vaše zahteve, i / ili druge zahteve ili pitanja.
 1. MARKETING

Ako korisnici odluče da budu dodati na našu mailing listu, oni će primati e-poruke koje mogu da sadrže novosti iz kompanije, ispravke, koje se odnose proizvode ili uslugu. Ako u bilo kom trenutku korisnik želi da se odjavi od primanja buduće e-pošte, može kliknuti na “UNSUBSCRIBE” na dnu svake e-pošte.

Takođe, možemo da Vas kontaktiramo pomoću automatizovanih poziva i SMS poruka, u svakom broju telefona koje ste nam pružili, da: (i) obavestiti o statusa porudžbine; (II) u rešavanju problema sa nalogom; ili (iii) da vam pomogne da servisirate svoj račun.

 1. ŽAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Mi nećemo iznajmljivati, trgovati ili prodavati potencijalno lične identifikujuće i lične informacije bilo kome.

Mi možemo deliti prikupljene demografske podatke ne vezano za bilo koje lične podatke za identifikaciju u vezi sa posetiocima i korisnicima sa našim poslovnim partnerima, pouzdanmm saradnicima i oglašivačima. Možemo koristiti dobavljače usluga drugih entiteta da bi nam pomogli u vođenju posla i sajta ili u upravljanju aktivnostima u naše ime, kao što je slanje biltena ili istraživanja. Mi možemo podeliti Vaše informacije sa tim trećim licima samo za ograničene svrhe.

Vaše lične podatke ćemo, isključivo radi ispunjanja zahteva i usluga, podeliti sa platnim serverima, logističkm provajderima i bilo kojoj drugoj strani, koja predstavlja važan deo u pružanju Vaše usluge ili proizvoda koji ste naručili od nas. Ukoliko smo dodelili prodaju trećem licu, kako bi zavrđili prodaju umesto nas, takođe prenosimo i neophodne podatake toj strani.

Biće im prosleđene samo informacije koje su neophodne da ispune našu prosleđenu uslugu prema Vama. Međutim, pojedini provajderi za plaćanja i obavljanje platnog prometa, imaju svoje politike privatnosti u odnosu sa informacijama koje su im neophodne kako bi obavili transakciju za plaćanje online. Za ove usluga, preporučujemo da pročitate njihovu politiku privatnosti, tako da možete razumeti način na koji će Vaši lični podaci biti obrađeni ovim provajderima.

Mi otkrivamo potencijalno lične informacije i lične informacije samo našim zaposlenma, ugovaračima i povezanim organizacijama da (i) treba da znaju te informacije kako bi se obratili u naše ime ili da obezbede usluge koje su dostupne na našem sajtu, i ( ii)  složili su se da neće otkriti informacije drugima. Neke od tih radnika, izvođača i povezanih organizacija mogu da se nalaze izvan naše matične zemlje; koristeći naš sajt, pristajete na prenos takvih informacija.

Vaše lične podatke možemo otkriti samo ako to zakon nalaže da učinimo. Mi otkrivamo potencijalno lične informacije i lične informacije kao odgovor na sudski poziv, sudski nalog ili drugi državni zahtev.

 1. VAŠ PRISTANAK

Kada posetite nas sajt ili želite naše usluge Vi nam pružate informacije, što znači da pristajete na to da ih možemo prikupljti i koristi kao što je navedeno u ovoj Politici privatnosti. Ako tražimo Vaše lične informacije iz konkretnog razloga ili marketinga, mi ćemo Vas pitati direktno i tražiti Vaš pristanak, ili pružiti Vam priliku da kažete ne.

Ako se predomislite, možete u bilo kom trenutku povući svoju saglasnost i obavestite nas našu meil adresu. Imajte na umu određene funkcije sajta i komercijalna prodaja dostupne su samo sa pristupom Vašim podacima. Oduzimanjem Vašeg pristanka da nam date informacije, možda nećemo biti u mogućnosti da dostavimo sve naše usluge.

 1. TRANSFERI

Ako naš posao ili online prodavnica  ostavri saradnju sa drugom kompanijom, Vaši podaci mogu se preneti na nove vlasnike, tako da oni mogu da nastave da prodaju proizvode za Vas. Vi ćete zadržati pravo da birate da li želite da podelite informacije sa bilo kim u budućnosti.

 1. PROMENE OVE POLITIKE

Zadržavamo pravo da izmenimo ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme i po našem nahođenju. Kada to učinimo, ažuriraćemo datum na dnu ove stranice, ili obavestiti korisnike putem e-maila. Prihvatate i slažete se da je Vaša odgovornost da periodično pregledate ovu Politiku privatnosti i postanete svesni modifikacija.

Izmene i pojašnjenja će odmah stupiti na snagu nakon njihovog objavljivanja na sajtu. Vaša kontinuirana upotreba ovog sajta nakon bilo kakve promene u ovoj polici će predstavljati Vašu saglasnost sa takvim promenama.

Sadašnja verzija ove Politike privatnosti stupila je na snagu 30. novembra 2021. Godine.

 1. ZA PITANJA I INFORMACIJE

Ako želite da podnesete žalbu ili jednostavno postavite pitanje, obratite se na naš meil dotopticsnn@gmail.com.

 

 

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0