Gradual stakla

Gradual stakla predstavljaju posebnu vrstu stakala za naočare za sunce koja su zatamnjena odozgo nadole. To znači da je gornji deo najtamniji, a krećući se nadole postepeno postaju sve svetlija tako da je dno gotovo bezbojno.

Možda vam je mama prigovarala da nosite naočare za sunce kao dete ili je tata uvek imao dodatni par da bi vas naterao da ih nosite tokom vožnje biciklom, ali da li ste se ikada zapitali: „Zašto su zapravo naočare za sunce važne?“

Status stilskog aksesoara, svakako, je neosporan. Međutim, naočare za sunce su mnogo više od obaveznog modnog trenda u letnjim danima. One smanjuju odsjaj i poboljšavaju boje i kontrast, doprinoseći boljem vidu pri jarkom suncu tako da možete da uživate u spoljašnjem okruženju ili da vozite bezbednije. Takođe, sprečavaju probleme sa očima.

Produženo izlaganje sunčevim UV zracima može dovesti do katarakte, makularne degeneracije i pterigijuma. S obzirom da naočare za sunce štite oči od UV zraka deluju preventivno od nastanka ovih bolesti tako da čuvaju zdravlje očiju.

Gradual stakla

Imajući u vidu brojne prednosti ne čudi što su tokom godina razvijane nove vrsta stakala za zaštitu od sunca. Jedna od njih su gradual stakla.

Kako funkcionišu gradual stakla?

Gradual stakla kombinuju dve ili više različitih nijansi, za razliku od konvencionalnih nijansi, koje imaju jednu boju preko celog sočiva. Da bi se postigao ombre efekat dodaje se metalni oksid u materijal tokom stvaranja ili se nanosi na površinu stakla.

Gornji deo, koji se sastoji od tamnije nijanse, ima zadatak da ograniči sunčeve zrake i zaštiti vaše oči. Dok donji, svetliji, deo omogućava nesmetano gledanje i fokusiranje na predmete izbliza, kao što su telefon, meni u bašti restorana ili instrument tabla automobila.

Vrste gradual stakala

Gradual stakla su dostupna u različitim nijansama tako da možete lako da izaberete onu boju koja vam odgovara.

Mogu biti jednostruka i dvostruka. Jednostruka su standardna gradual stakla kod kojih tamnija nijansa polazi od gornjeg dela, postepeno prelazeći u svetliji ton na dnu. Za razliku od njih, kod dvostrukih gradual stakala tamna nijansa polazi ne samo sa vrha, već i sa donjeg dela, ostavljajući sredinu najsvetlijom. Na taj način imate zaštitu od sunčevih zraka, kao i od refleksije sa zemlje.

Prednosti nošenja okvira sa gradual staklima

Gradual stakla su izuzetno praktična, jer pružaju zaštitu od zaslepljujućeg odsjaja sunca, a istovremeno vam omogućavaju da i dalje jasno vidite stvari, posebno u uslovima slabog osvetljenja. Zbog toga su odlična za prelazak iz tamnog u svetlo okruženje ili za kretanje iznutra ka spolja.

Gradual stakla

Uopšteno govoreći, ona čine gledanje ugodnijim, posebno u određenim aktivnostima kao što su vožnja, čitanje napolju, planinarenje, igranje sportova na otvorenom, pa čak i šetnja po vrelom danu. Tamnija nijansa ograničava svetlost i naprezanje očiju, dok svetlija obezbeđuje jasni vid, te možete da sagledate više detalja.

Kako nisu u potpunosti zatamnjena istom nijansom, gradual stakla su idealna i za društvene situacije. Ako razgovarate sa ljudima napolju i dalje možete da održavate odgovarajući kontakt očima, bez potrebe da skidate naočare za sunce.

Svakako, ne treba zaboraviti ni estetsku komponentu. Svojom postepenom obojenošću, ova stakla ostaviće upečatljiv, moderan izgled gde god se pojavite.

Gradual stakla vas čekaju u bogatoj ponudi očne kuće DOT OPTICS. Kod nas možete pronaći i transition ili foto stakla, koja su pravi izbor za naočare za sunce osoba sa narušenim vidom, kao i sve vrste dioptrijskih stakala, uključujući i Tokai, najtanja stakla na svetu.

 

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0