Essilor Transitions 8 generacije

Essilor Transitions 8 generacije stakla obavezni su pratilac leta.

Sa dolaskom toplih, sunčanih dana u prvi plan dolaze naočare za sunce. Kao nezamenjivi aksesoar imaju moć svaki stajling da podignu na viši nivo.

Međutim, naočare za sunce nemaju samo estetsku ulogu. Ona su, pre svega, dragoceno sredstvo zaštite vaših očiju. Ne samo da obezbeđuju jasni vid pri jakim sunčevim zracima, već čuvaju zdravlje očiju.

Nemojte zaboraviti da UV zračenje povećava rizik od nastanka katarakte, makularne degeneracije, staračke dalekovidosti (presbyopije), ali i pojave benignih izraslina na oku i karcinoma bazalnih kapaka. Zato je veoma važno da izabrana stakla naočara za sunce budu vrhunskog kvaliteta.

Imajući ovo u vidu DOT OPTICS vam predstavlja Essilor Transitions 8 generacije stakla.

Revolucionarna tehnologija koja je promenila uslove boravka na suncu

Essilor Transitions su specijalna stakla nastala kao rezultat višegodišnjeg istraživanja naučnika kompanije Essilor. Ovaj najveći privatni centar za optička i oftalmološka istraživanja na svetu poseduje višedecenijsko iskustvo u polju proizvodnje stakala za vid.

U cilju da ljudima ponudi najbolje u pogledu vida i zaštite očiju Essilor je razvio posebnu tehnologiju koja je postavila nove standarde. U pitanju su transition (foto) stakla poslednje generacije. Sadrže inovativnu nano strukturu koja ima sposobnost da razume način na koji svetlost stupa u interakciju sa očima.

Essilor Transitions 8 generacije

Zahvaljujući tome stakla se automatski prilagođavaju promenljivim svetlosnim uslovima kako bi se postigao udoban vid i zaštita na otvorenom i u zatvorenom prostoru. To znači da Essilor Transitions 8 generacije stakla pri jakoj svetlosti postaju tamnija. Dok pri oblačnom vremenu neće imati toliko taman efekat. U zatvorenom prostoru ponašaju se kao i svaka druga dioptrijska stakla.

Koje novine su donela Essilor Transitions stakla?

Istraživanja pokazuju da Essilor Transitions 8 generacije stakla pružaju veći komfor i zadovoljstvo pri nošenju u odnosu na prethodne verzije ovog tipa. Razlog za to leži u unapređenom dizajnu.

Kompanija Essilor je napravila značajne promene i to u dva ključna dela. Pre svega u pogledu brzine promene, tj. prilagođavanja stakla okruženju. Stakla 8. generacije u svega nekoliko sekundi postaju tamna na suncu, što je oko 30 odsto brže u odnosu na prethodne verzije. Takođe, brže nego ikad se vraćaju u prozirno stanja. Tačnije, posvetljuju 3 minuta brže nego ranije.

Druga važna novina jeste dostupnost boja. Pored standardne sive, braon i grafitno-zelene, sada su dostupna i u emerald, safir, ametist i amber boji. Širi spektar boja garantuje da će svako pronaći onu koja odgovara njegovom stilu.

Prednosti nošenja Essilor Transitions 8 generacije stakala

Essilor Transitions 8 generacije stakla blokiraju čak 100 odsto UV zrake. Samim tim pružaju maksimalnu zaštitu očiju. Istovremeno smanjuju refleksiju sa blještavih površina, poput asfalta, vode, snega. Na taj način sprečavaju zamaranje očiju pri gledanju na suncu.

Essilor Transitions 8 generacije

Za razliku od drugih, ova stakla filtriraju i plavu svetlost koja dolazi sa pametnih uređaja. Naime, njihovim nošenjem vaše oči su 20 odsto manje izložene plavoj svetlosti u prozirnom stanju, dok u tamnom stanju stakla filtriraju i do 85 odsto ove svetlosti, što je dodatni razlog da ih izaberete.

Essilor Transitions 8 generacije stakla možete pronaći u bogatoj ponudi očne kuće DOT OPTICS.

 

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0