Dioptrijske naočare za decu

Dioptrijske naočare za decu imaju važnu ulogu u njihovom razvoju.

Većina dece nije ni svesna da ima problem sa vidom. Takođe, nije svesna kako to može uticati na dalji napredak i uspeh u školi. Zbog toga očuvanje zdravlja dece treba da bude prioritet svakog roditelja, uključujući i brigu o njihovim očima.

Redovni očni pregledi kod dece najbolji su način da se na vreme otkriju vizuelne anomalije. Ovo je posebno važno ako dete škilji dok gleda, ima učestale glavobolje i problem sa koncentracijom.

Ukoliko je pregledom dijagnostifikovana neka refrakciona greška biće propisane naočare. Upravo to dovodi do mnogih nedoumica kod roditelja.

Koje su najbolje dioptrijske naočare za decu? Koje karakteristike treba da imaju? Kakav treba da bude okvir? Koja su stakla najprikladnija? Samo su neka od pitanja koja postavljaju roditelji.

Imajući ovo u vidu DOT OPTICS vam daje savete koji će vam pomoći pri izboru.

Veličina naočara

Okviri za naočare su sada dostupni za decu svih uzrasta. Čak i za bebe stare samo nekoliko meseci. Samim tim i pronalaženje veličine koja odgovara vašem detetu uz odgovarajuće smernice treba da bude jednostavno.

Dioptrijske naočare za decu

Naočare ne smeju da budu šire od lica, niti da prelaze obrve. Zato nije preporučljivo kupovati veće okvire misleći da mogu duže da se koriste. Takođe imajte na umu da centralni deo sočiva mora da bude prilagođen centru zenice. Ovo je posebno značajno kod velikih dioptrija.

Ako vaša dete ima veliku dioptriju izbegavajte velike okvire. Veće staklo donosi više aberacija blizu ivice, te je veći rizik od zamućenog ili izobličenog perifernog vida.

Osim veličine vodite računa da izabrani okvir dobro leži na nosu. Nosni most deteta još uvek nije dobro definisan. Samim tim pojedini okviri mogu da budu postavljeni prenisko na nosu, te će dete gledati preko stakla, a ne kroz njih. Stoga je preporučljivo da se odlučite za naočare sa punim mostom, niskim mostom ili, u slučaju beba, sa obrnutim mostom.

Plastika ili metal?

Deca su stalno u pokretu, te je važno da izaberete okvir napravljen od izdržljivih materijala, kao što acetat ili fleksibilni metal. Ovi materijali mogu izdržati habanje svakodnevnih aktivnosti, osiguravajući da naočare traju duže. Ipak, postoje izvesne razlike.

Acetat, koji je najčešća plastika koja se koristi u naočarima, izuzetno je lagan i hipoalergen. To ga čini odličnom opcijom za svako dete, naročito onu koja su alergična na nikl i druge supstance koje se nalaze u metalnim modelima.

Plastični okviri se koriste u sportskim aktivnostima, te se preporučuju za decu koja se bave nekim sportom.

Dioptrijske naočare za decu

Još jedna prednost leži u njihom dizajnu. Naime, plastični okviri su deblje strukture, te dolaze u različitim bojama i zabavnim dezenima.

Okvire od fleksibilnog metala karakteriše lako savijanje. Ova karakteristika obezbeđuje udobnost pri nošenju. Posebno su pogodni za stariju decu ili decu koja ne moraju da nose naočare za sport. Metalne naočare često dolaze u stilovima nižeg profila, sa tankim obodima i minimalnim akcentima, tako da se dopadaju deci koja više vole aerodinamičan izgled.

Dizajn naočara

Dioptrijske naočare za decu treba da budu ne samo izdržljive i udobne, već i moderne. Pronalaženje pravog stila okvira je ključno za samopouzdanje mališana. Zato dozvolite svom detetu da izrazi svoju individualnost tako što ćete zajedno birati naočare.

Dioptrijske naočare za decu

Istražite različite oblike, boje i dezene kako bi odgovarali njegovom ličnom ukusu. Na taj način ćete podstaći i entuzijazam za nošenje naočara.

Materijal stakala

Polikarbonatna dioptrijska stakla najbolja su za dečije naočare. Ova stakla su lagana, otporna na udarce i ogrebotine, tako da se tokom neizbežnih nezgoda u detinjstvu neće razbiti kao plastična ili staklena. Pružaju i 100 odsto zaštitu od UV zračenja, pa nema potrebe da izdvajate dodatni novac za posebne premaze.

Veliki izbor oblika okvira i stakala za najmlađe možete pronaći u bogatoj ponudi očne kuće DOT OPTICS. Ovde vas čeka i brend br. 1 u svetu – Nano Vista dioptrijske naočare za decu, koje preporučuju oftalmolozi i pedijatri širom sveta.

 

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0