Verovali ili ne XIII

sep 7, 2022 | Uncategorized

Nakon kraće,nazovimo je „letnjom pauzom“ ,vraćamo se našoj priči o pomagalu zlata vrednom.
Kontaktna sočiva su tema i ovog bloga uz napomenu da ću se ovoga puta pozabaviti onim što svakako treba izbegavati ukoliko ne želite probleme prilikom njihovog nošenja.
Naime,kako je leto što kalendarski ali i temperaturno i dalje aktuelno godišnje doba,mnogi od nas se odlučuju da bar deo ovog meseca provedu na moru.
To je sjajno ako ste u prilici jer je godina duga i neophodno je odmoriti se za nove radne pobede ali…
Odlazak na more podrazumeva kupanje u slanoj vodi koja je kao što sam već pominjala sredina koja ne odgovara sočivima. Naime,kao i slatka ,ona iritira oko i dovodi do isušivanja,posebno očiju sa sočivima,a pri tom prlja sočivo i stvara dodatni problem.
Sta uraditi u tom slučaju? Pitate se
1. Skinuti sočiva pre kupanja (naravno,ako ste u stanju da plivate bez njih
Ili pod
2. Nabaviti naočale za vodu dobrog kvaliteta ( tako da dobro prijanjaju na predeo oko očiju,sto sprečava prodiranje vode u oko i tako obezbedjuje kupanje bez problema.
No,na zalost,nije samo voda potencijalna opasnost za nas koji nosimo sočiva.
Ne retko,u smeštaju koji iznajmljujemo nalaze se rashladni uređaji za vazduh tkz klime. Takodje,ne retko vlasnici ih nečiste redovno,tako da sa hladnim vazduhom često izbacuju i prašinu,sto je takodje,ogroman problem ako nosite kontaktna sočiva. Pitate se sta uraditi u tom slučaju: nista!
Ili ako ste dovoljno hrabri uključivati klimu kada niste u smeštaju,pa rizikovati u nadi da će se eventualna prašina sleći(sto i nije baš „pametno“), ili što je sigurnije,uopšte je ne koristiti.
I na samom kraju,nikako nesmem da ,zaboravim ,da ma koliko uživali u njemu Sunce,tačnije direktno izlaganje suncu,takodje šteti oku ,posebno ako nosite kontaktna sočiva.
Zato nikako nemojte da zaboravite zaštitu u vidu kvalitetnih sunčanih naočala koje takodje možete da nabavite u Dot optici. Naime,dobra UV zaštita jedini je način da Vaše oči ne budu izložene riziku,već uživaju u suncu.
Do sledeće srede i novog bloga,uživajte maksimalno. Na moru,planini,gradu i nemojte da zaboravite: brinite o svojim očima!

Pretraga proizvoda

Kategorije

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0