Evo konacno ponedeljka i nastavka priče o kontaktnim sočivima iz ugla jedne sredovečne,dugogodišnje korisnice tj.mene.
Zasnovani uglavnom na iskustvu,potsećam da su ovi blogovi ipak produkt istraživanja i konsultacija sa stručnjacima iz oblasti oftamologije,tako da čvrsto stojim iza svake reči upućene Vama koji me sada čitate.
Pod uslovom da ste od četvrtka kada je postavljen, stigli da pročitate prethodni blog, znate da se trenutno bavimo decom i nacinom na koji ona mogu da zadovolje svoju potrebu da naočare zamene kontaktnim sočivima,ali i onim najmladjim koji su jednostavno prinudjeni da ih koriste od prvih meseci zivota,uz pomoć roditelja.
S’ obzirom da sam o tome govorila u prošlom blogu,danas cu pokušati da odgovorim na pitanje: kontaktna sočiva za sport da ili ne?!
Uzmimo na primer da Vaše dete nosi naočare za sport-one sa polikarbonantnim dioptrijskim sočivima,dakle otporne na udarce. I dalje ostaje briga od pucanja okvira tokom kontaktaktnih sportova,što je čest uzrok povrede oka. Uz to, sočiva sportskih naočara se ne retko magle tokom treninga što naravno, utiče na vid i ostale performanse.
Upravo te probleme i ne samo njih,eliminišu sportska,meka kontaktna sočiva.
Ona uključuju nesmetan pogled na sportski teren za bolji periferni vid,što Vašem detetu daje mogućnost da brže reaguje na druge igrače i predmete koji se približavaju sa strane ( lopta na primer).
Naravno, konsultacije sa stručnjakom,tim povodom su obavezne , čak i ako samo razmišljate o toj opcijji i ukoliko su Vam potrebne dodatne informaacije.
Dakle i to smo rešili. Kontaktna sočiva za deçu koja se bave sportom,definitivno DA ali pod uslovima koje postavi specijalista iaksalnom pažnjom o pdgovornošċu deteta dok ih koristi.
I to bo bilo to,za ovu priliku. Nadam se da sam uspela bar donekle da odgovorim na postavljeno pitanje.
Do četvrtka,nove teme i sam tim novog bloga,
vidimo se u Vašoj i našoj
Dot optici!

Korpa0
Nema proizvoda u korpi!
Nastavi sa kupovinom
0